El Salvador gaat een stap verder en overweegt salarissen uit te betalen in bitcoin (BTC)

El Salvador gaat een stap verder en overweegt salarissen uit te betalen in bitcoin (BTC),

Recent kwam het grote nieuws naar buiten dat El Salvador een wetsvoorstel had ingediend om bitcoin (BTC) als wettelijk betaalmiddel te erkennen. Daaropvolgend werd deze wet ook daadwerkelijk door een meerderheid van het parlement goedgekeurd. Een historisch moment voor zowel El Salvador als bitcoin. 

Sindsdien heeft het land niet stilgezeten als het om de toekomst van crypto in het land gaat. Onlangs liet de president nog weten een plan te hebben opgesteld om crypto te minen met behulp van schone energie uit vulkanen. Dit maal komt uit het Midden-Amerikaans land naar buiten dat zij van plan zijn om salarissen te betalen uit te betalen met bitcoins.

De minister van arbeid en maatschappelijk welzijn, Roland Castro, heeft onlangs gesteld dat de regering van El Salvador overlegt of bedrijven gevestigd in het land hun werknemers moeten gaan betalen met bitcoin.

In El Salvador bestaat sinds 2001 een wet die stelt dat werknemers enkel uitbetaald mogen worden in dollars of colónes. Het lijkt er nu op dat partijen binnen de regering hier verandering in willen brengen. Castro liet in een interview met een lokaal radiostation weten dat onderhandelingen hierover lopen met ambtenaren van het Ministerie van Financiën en het Ministerie van Economie. De consequenties van een dergelijke verandering worden op dit moment tot in detail besproken.

Een van de grootste nadelen van dit plan is natuurlijk de volatiliteit van de grootste cryptocurrency. Dit is dan ook het grootste kritiekpunt voor deze potentiële wetsverandering. Het mag in ieder geval niet nadelig zijn voor burgers en werknemers om hun salaris in bitcoin te ontvangen. Hoe El Salvador dit probleem verwacht te onderkennen moet nog blijken. 

Al met al zijn de ontwikkelingen in El Salvador ontzettend positief voor de wereld van cryptocurrencies. Hoewel het IMF twijfels trekt bij de ambitieuze plannen van het land, zien buurlanden eveneens potentie.

,
Recent kwam het grote nieuws naar buiten dat El Salvador een wetsvoorstel had ingediend om bitcoin (BTC) als wettelijk betaalmiddel te erkennen. Daaropvolgend werd deze wet ook daadwerkelijk door een meerderheid van het parlement goedgekeurd. Een historisch moment voor zowel El Salvador als bitcoin.  Sindsdien heeft het land niet stilgezeten als het om de toekomst […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl