Eerste bitcoin futures ETF lanceert wellicht al komende maandag, BTC koers klimt richting recordprijs

Open Bitvavo account

Open Binance account


Eerste bitcoin futures ETF lanceert wellicht al komende maandag, BTC koers klimt richting recordprijs,

De cryptocurrency markt heeft er jaren op gewacht, maar eindelijk lijkt het zover te zijn. Wellicht wordt aankomende maandag al een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds, gelanceerd op een Amerikaanse beurs.

Het gaat dan om de Bitcoin Strategy ETF van ProShares. Uit een wijziging van de aanvraag voor de ETF, ingediend op 15 oktober, blijkt dat ProShares van plan is om 18 oktober zijn bitcoin-ETF te lanceren. De ETF lanceert dan onder de beursticker BITO op de New York Stock Exchange (NYSE) Arca.

There it is! Bloomberg’s data team in the process of adding the ProShares Bitcoin Strategy ETF to the terminal. Ticker will be $BITO. 95 bps — less than half $GBTC’s 2% fee. This thing is going live next week. Either Monday or Tuesday. pic.twitter.com/Lil4eHVdmr

— James Seyffart (@JSeyff) October 15, 2021

Het is echter nog mogelijk dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission toch nog het product blokkeert. Dat lijkt in dit stadium alleen erg onwaarschijnlijk te zijn. De SEC krijgt officieel 75 dagen om een beslissing te nemen over een dergelijke aanvraag. Neemt het geen beslissing in die tijd, dan wordt het product automatisch goedgekeurd.

De SEC keurde eigenlijk een week geleden al een eerste bitcoin-ETF goed, maar toen ging het om een fonds dat investeert in bitcoin bedrijven en niet bitcoin zelf. Nu gaat het om een bitcoin futures-ETF, zo’n fonds volgt de prijs van bitcoin futures en bezit dus ook geen BTC.

Het is dus niet helemaal de bitcoin-ETF waar de markt al jaren op wacht, maar het komt wel zeer dichtbij. Een dergelijke ETF maakt het investeren in bitcoin toegankelijk voor institutionele investeerders, die in de VS momenteel weinig opties hebben buiten het bitcoin fonds van Grayscale Investments.

In gerelateerd nieuws gaat Grayscale wellicht binnenkort ook een ETF aanvraag indienen. De vermogensbeheerder wil zijn GBTC fonds omzetten naar een ETF, echter lijkt de kans op een goedkeuring van een fysieke spot bitcoin-ETF veel kleiner te zijn.

Grayscale Investments close to filing application for spot bitcoin ETF, source says https://t.co/mRjcYYCeik

— CNBC (@CNBC) October 15, 2021

De verwachting is dat als ProShares volgende week lanceert, dat wellicht de ETF’s van Valkyrie, Galaxy Digital en Invesco ook binnen 10 dagen zullen lanceren.

With Bitcoin futures ETF imminent, could see broad commodity indexes/ETFs start adding allocation to Bitcoin futures $DBC $PDBC $GSG $19 billion in that ETF category pic.twitter.com/18sTBlY9y7

— Athanasios Psarofagis (@tpsarofagis) October 15, 2021

,
De cryptocurrency markt heeft er jaren op gewacht, maar eindelijk lijkt het zover te zijn. Wellicht wordt aankomende maandag al een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds, gelanceerd op een Amerikaanse beurs. Het gaat dan om de Bitcoin Strategy ETF van ProShares. Uit een wijziging van de aanvraag voor de ETF, ingediend op […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account