Crypto investeerders zijn bullisher dan ooit, vooral over Bitcoin (BTC) en Cardano (ADA): Onderzoek

Open Bitvavo account

Open Binance account


Crypto investeerders zijn bullisher dan ooit, vooral over Bitcoin (BTC) en Cardano (ADA): Onderzoek,

Cryptocurrency investeerders zijn meer bullish over de toekomst van ooit. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Voyager Digital, gepubliceerd op 15 juni op Business Insider.

“87% of respondents in a survey by cryptocurrency-asset broker Voyager Digital plan to buy more digital currencies in upcoming months.”

Learn how investors on Voyager are positioning themselves for the coming months.

Read here: https://t.co/LjB0BbWUYb

— Voyager (@investvoyager) June 14, 2021

Voyager hield een enquête onder 3.671 handelaren van zijn eigen handelsplatform. Uit de resultaten bleek dat 7 van de 10 respondenten bullish is over de koers van bitcoin (BTC) voor de komende drie maanden, ondanks de enorme crash in april en mei.

28% verwacht dat de bitcoin prijs tussen $41.000 en $55.000 zal uitkomen tegen eind van de derde kwartaal van 2021. 39% denkt dat de prijs zal stijgen naar ergens tussen $56.000 en $70.000. 18% denkt dat de prijs boven $71.000 zal uitkomen, een kleine afname van de 20% uit de vorige enquête.

Hoe Voyager dit precies heeft berekend is echter onduidelijk en de som klopt niet helemaal. Toch is er een duidelijk positief sentiment te zien en zijn meer investeerders (87%) van plan om meer in crypto te investeren dan in het eerste kwartaal van dit jaar (80%).

Daarnaast verwacht ook 9 van de 10 respondenten dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dit jaar nog een exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds, voor bitcoin zal goedkeuren. Een bitcoin-ETF zou de prijs omhoog kunnen duwen doordat het gemakkelijk wordt voor (institutionele) investeerders om in bitcoin te beleggen

Onder de altcoins zijn de respondenten verreweg het meest bullish over Cardano (ADA), namelijk 55%. Daarna volgt Dogecoin (DOGE) met 11% en Chainlink en Polkadot (DOT) met 6% elk. Voyager Digital CEO Steve Ehrlich zegt dat crash vooral wordt gezien als een koopmoment en niet zozeer als een voorspelling van meer onheil:

“Het feit dat de overgrote meerderheid van onze grote steekproefomvang van investeerders meer vertrouwen heeft in de toekomst van cryptocurrency, laat zien hoe mensen de volatiliteit van mei in veel cryptoactiva zien als een koopmogelijkheid. Onze bevindingen tonen aan dat 87% van de beleggers hun cryptobezit in het volgende kwartaal willen vergroten, een veel hoger percentage vergeleken met de laatste enquête die we in april hebben uitgevoerd.”

,
Cryptocurrency investeerders zijn meer bullish over de toekomst van ooit. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Voyager Digital, gepubliceerd op 15 juni op Business Insider. “87% of respondents in a survey by cryptocurrency-asset broker Voyager Digital plan to buy more digital currencies in upcoming months.” Learn how investors on Voyager are positioning themselves for […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account