Crypto gaming sector veerkrachtig: groei van meer dan $500 miljoen

Open Bitvavo account

Open Binance account


Crypto gaming sector veerkrachtig: groei van meer dan $500 miljoen,

Hoewel de ondergang van FTX nog altijd veel impact heeft op de crypto markt, zegt DappRadar dat één sector van de industrie grotendeels onaangetast blijft door de onrust.

De cryptocurrency markt begint zich nog maar net te herstellen van de nasleep van de ineenstorting van FTX en de daaropvolgende crisis. Toch is de onderliggende technologie sterk gebleven, vooral als het gaat om blockchain games.

DappRadar’s bevindingen crypto games

In een nieuw rapport zegt het data-acquisitie- en analysebedrijf dat de blockchain gaming sector een drijvende kracht blijft voor de gedecentraliseerde applicatie (DApp) industrie.

Het rapport geeft aan dat blockchain gaming zijn momentum en spelersbasis heeft weten te behouden.

“In oktober en november was gaming activiteit goed voor bijna de helft van alle blockchain activiteit bijgehouden door DappRadar over 50 netwerken, met 800.875 dagelijkse Unique Active Wallets (UAW) die interactie hadden met smart contracts van games in november.”

$534 miljoen geinvesteerd in crypto games

Blockchain games en metaverse projecten haalden 534 miljoen dollar op, en het totale NFT in-game volume in oktober en november bereikte 55 miljoen dollar.

“We nemen een stijgende trend waar voor de investeringen in blockchain gaming. September was de laagste maand voor blockchain gaming investeringen en de waardestroom in startups en veelbelovende projecten bleef vanaf daar stijgen.”

Van alle opgesomde en geanalyseerde games vielen er twee op. Alien Worlds en Splinterlands bleven de twee meest gespeelde Web3-spellen.

Alien Worlds had meer dan 225.000 geregistreerde unieke actieve wallets (UAW) in september. Splinterlands had meer dan 151.000 geregistreerde UAW in september.

DappRadar geeft ook antwoord op de vraag waarom de sector niet zoveel last heeft gehad van de FTX-implosie. Men zegt dat degenen die de crypto markt betreden via gaming- of NFT-kanalen niet bijzonder veel belang hebben bij de gevallen gecentraliseerde beurs.

“Tenzij hun tokens in FTX werden gehouden, wat onwaarschijnlijk is aangezien de meeste blockchain games interne marktplaatsen en staking opties hebben voor hun spelers, wat betekent dat tokens in een blockchain wallet moeten worden bewaard. Zonder het te beseffen hebben gamers misschien wel de hardste Web3-les geleerd: niet jouw sleutels, niet jouw crypto.”

,
Hoewel de ondergang van FTX nog altijd veel impact heeft op de crypto markt, zegt DappRadar dat één sector van de industrie grotendeels onaangetast blijft door de onrust. De cryptocurrency markt begint zich nog maar net te herstellen van de nasleep van de ineenstorting van FTX en de daaropvolgende crisis. Toch is de onderliggende technologie […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account