Coinseed moet sluiten en miljoenen boete betalen, de bitcoin beurs stopte stiekem geld van klanten in dogecoin

Open Bitvavo account

Opwn Binance accountCoinseed moet sluiten en miljoenen boete betalen, de bitcoin beurs stopte stiekem geld van klanten in dogecoin,

Cryptocurrency-exchange Coinseed werd begin dit jaar aangeklaagd door de New York Attorney General (NYAG). De NYAG beschuldigde toen de bitcoin (BTC) beurs dat het stiekem geld van klanten investeerde in dogecoin (DOGE).

Het bedrijf had de optie voor opnames van klanten bevroren en gebruikte hun fondsen om zonder toestemming te investeren in de “meme cryptocurrency”. Daarnaast opereerde het bedrijf ook zonder de benodigde vergunningen, meldt Bloomberg op 14 september:

New York wins a court order shuttering Coinseed, a small crypto platform accused of illegally selling securities and improperly acting as a broker-dealer before sinking all its investors’ cash into Dogecoin https://t.co/dBvlwOqMEj via @markets

— Bloomberg Crypto (@crypto) September 14, 2021

De NYAG heeft de rechtszaak gewonnen en op 13 september heeft procureur-generaal Letitia James het bevel gegeven om permanent de deuren van Coinseed te sluiten. Daarnaast moet de kleine exchange een boete betalen van $3 miljoen aan gedupeerde investeerders, alsmede diverse gerechtsboetes en mogen het bedrijf nooit meer in de staat New York opereren.

James klaagde Coinseed en CEO Delgerdalai Davaasambuu eigenlijk al in februari aan voor het oplichten van duizenden investeerders. Kort daarna klaagde ook de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het bedrijf aan voor een gebrek aan meerdere vergunningen.

A judge ruled in favor of our lawsuit to shut down the cryptocurrency trading platform @coinseedapp and installed a permanent receiver to protect investors’ funds.

Coinseed can no longer continue its fraudulent and illegal conduct that cheated investors out of millions. https://t.co/ItfYTzv7Zi

— NY AG James (@NewYorkStateAG) September 13, 2021

Het bedrijf negeerde simpelweg de aanklacht. Vervolgens ontving de NYAG nog maar liefst 170 klachten van klanten die zeiden dat hun balansen op de exchange enorm waren gekrompen. James zegt dat Coinseed al eerder opgedragen was om alle operaties stil te leggen, maar dat het bedrijf gewoon doorzetten met zijn fraudeleuze activiteiten.

In plaats daarvan lanceerde oprichter Davaasambuu een “Fuck Letitia James (FLJ)” token van de zomer en riep hij zijn klanten op om de procureur-generaal lastig te vallen. Dat zal zijn rechtszaak niet bepaald geholpen hebben. De Coinseed website ligt inmiddels al uit de lucht.

,
Cryptocurrency-exchange Coinseed werd begin dit jaar aangeklaagd door de New York Attorney General (NYAG). De NYAG beschuldigde toen de bitcoin (BTC) beurs dat het stiekem geld van klanten investeerde in dogecoin (DOGE). Het bedrijf had de optie voor opnames van klanten bevroren en gebruikte hun fondsen om zonder toestemming te investeren in de “meme cryptocurrency”. […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account