Buitenlandse investeerders in El Salvador betalen geen belasting over hun bitcoin winsten

Open Bitvavo account

Opwn Binance accountBuitenlandse investeerders in El Salvador betalen geen belasting over hun bitcoin winsten,

Vorige week was de grote dag eindelijk daar. Bitcoin (BTC) werd in het Midden-Amerikaanse land El Salvador een wettig betaalmiddel en kwam daarmee op dezelfde voet als de Amerikaanse dollar. Het land schreef geschiedenis door het eerste land te zijn dat bitcoin als zodanig een erkende positie geeft.

Buitenlandse investeerders

Een van de belangrijkste doelen van de nieuwe crypto wet in het land is het aantrekken van buitenlandse investeerders. Door het creëren van een aantrekkelijk klimaat waar cryptocurrencies geaccepteerd worden hoopt het land in de smaak te vallen bij buitenlandse investeerders.

Een adviseur van de president, Javier Argueta, heeft onlangs ook bekend gemaakt dat dergelijke buitenlandse investeerders geen belasting in het land hoeven te betalen over hun gemaakte crypto winsten. Hij stelt het volgende:

“Als een persoon activa in bitcoin heeft en veel winst maakt, dan zullen er geen belastingen zijn. Dit wordt uiteraard gedaan om buitenlandse investeringen aan te moedigen. […] Er zal geen belasting betaald hoeven worden over de stijging van het vermogen of de inkomsten.”

Uiteraard is een dergelijke ontwikkeling erg interessant voor grote spelers binnen de wereld van crypto die het niet zien zitten om belasting te betalen over hun winsten. El Salvador hoopt hiermee een belastingparadijs voor de crypto gemeenschap te worden. Doordat El Salvador het eerste land is dat in zee ging met bitcoin heeft het land een significant ‘first-mover’ voordeel.

Daarnaast Argueta gaat in op de argumenten van tegenstanders van de nieuwe wet in het land. Zij stellen namelijk veelal dat bitcoin vooral gebruikt wordt voor criminele doeleinden. Volgens hen zou bitcoin als wettig betaalmiddel de staat van het land dan ook niet ten goede komen.

Argueta geeft aan dat mensen zich hier geen zorgen om hoeven te maken. De Chivo wallet, de wallet waar mensen in El Salvador hun crypto op kunnen bewaren, heeft namelijk enkele ingebouwde veiligheidsmaatregelen. Zo zijn transacties makkelijk te traceren en wordt het witwassen van geld praktisch onmogelijk gemaakt.

,
Vorige week was de grote dag eindelijk daar. Bitcoin (BTC) werd in het Midden-Amerikaanse land El Salvador een wettig betaalmiddel en kwam daarmee op dezelfde voet als de Amerikaanse dollar. Het land schreef geschiedenis door het eerste land te zijn dat bitcoin als zodanig een erkende positie geeft. Buitenlandse investeerders Een van de belangrijkste doelen […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account