Bitvavo Review – Het beste Cryptoplatform voor Nederlanders!

Open Bitvavo account

Open Binance account


In 2017 startte een Nederlandse crypto exchange genaamd Bitvavo. Zij combineren broker en exchange en zijn de snelst groeiende exchanges in Nederland. Bitvavo staat bekend om de eenvoud en gemak van het platform, waardoor het voor zowel ervaren handelaren als beginners geschikt is. Je kan zeer eenvoudig en snel meer dan 150 cryptomunten en altcoins zoals Bitcoin kopen en verkopen via iDeal! 

Bitvavo is in de wereld gebracht met als doel het beschikbaar stellen van digitale valuta. Nauwelijks een paar jaar na de start heeft het bedrijf het platform opgebouwd naar een cryptocurrency exchange, dit is een digitale plek waar verkopers en koper van digitale valuta elkaar kunnen ontmoeten. Hier kunnen kopers dus vele verschillende cryptocurrency’s, zoals Bitcoin, Ripple, Dash en Ethereum van verkopers kopen. Bitvavo staat in tegenstelling tot vele andere platforms bekend om zijn gebruikersvriendelijke platform. Bitvavo is momenteel de grootste Nederlandse aanbieder van cryptocurrency en heeft ambitie om marktleider in Europa te worden. Bekijk hoe je simpel een account aanmaakt en hoe je gratis €1000,- kunt handelen zonder dat je fee moet betalen!Hoe werkt Bitvavo?

De eerste stap voor het gebruiken van Bitvavo is het openen van een gratis account. Vervolgens kun je geld storten op je account, zodat je daarmee direct cryptocurrency’s kan kopen. Het is mogelijk om via iDEAL geld op je account te storten, zodat je meteen aan de slag kan. Je account kan je ook gebruiken als wallet, waardoor je gekochte munten op je account kan laten staan en weeer snel kan verkopen. Het is aan te raden om een 2FA (2 Factor Authentication) aan te zetten, om je account en wallet goed te beveiligen. Hiermee kan je instellen welke apparaten toegang hebben tot je Bitvavo account.

Kosten van Bitvavo

Bitvavo noemt zich de goedkoopste aanbieder van Nederland, maar uiteraard zitten er ook bij dit platform kosten aan verbonden. Hierbij is een onderscheid te maken uit de kosten van betaalmethodes, handelskosten en opnamekosten. Je kunt bij Bitvavo met acht verschillende betaalmethodes betalen, waarvan enkele gratis zijn. Betalingen via iDEAL, Bancontact en bankoverschrijvingen zijn gratis. Voor betalingen met Giropay betaal je 1.75%, MyBank 1.50% en Sofort 2.25%. De handelskosten worden elke 30 dagen bijgewerkt. De kosten liggen aan het volume, maar de maximale commissie is 0.25%. De opnamekosten kunnen variëren op basis van blockchain congestie.


Waarom Bitvavo?

Bitvavo heeft veel voordelen ten opzichte van andere cryptocurrency platforms. Hieronder lichten we de belangrijkste toe:

 • Gebruikersvriendelijk platform
  Het platform staat bekend om zijn gemak en eenvoud, waardoor het ook ideaal is voor beginnende handelaren. Voor ervaren handelaren hebben ze ook een geavanceerde interface, zo kan elke handelaar er terecht.
 • Eenvoudig geld storten
  Het is mogelijk om met iDEAL, je creditcard, Bancontact of SEPA Instant te betalen.
 • Goedkoop
  Bitvavo is vergeleken met andere brokers zeer goedkoop, er is een lage commissie van maximaal 0.25%. Hiernaast kan je de eerste €1000 zonder kosten handelen.
 • Snelle klantenservice
  De klantenservice komt vaak binnen een paar uur met een uitgebreid antwoord mocht je een vraag hebben of mocht er iets fout gaan.

Bitvavo Login

Een login creëren is erg eenvoudig en tegelijkertijd veilig. Een login aanmaken moet altijd via de browser, voordat je Bitvavo eventueel via een app kan gebruiken. Voor het aanmaken van een login dien je een aantal gegevens in te vullen en een 2FA aan te maken. Vervolgens dien je bij de eerste keer aanmelden eerst je apparaat te bevestigen voordat je Bitvavo op het betreffende apparaat kan gebruiken. Je krijgt een e-mail waarin je kan bevestigen dat het apparaat goedkeuring krijgt tot je account.Door je apparaten een naam te geven weet je altijd welke apparaten wanneer zijn ingelogd. Als je het apparaat hebt bevestigd kan je inloggen met de Bitvavo app, waarbij je nog een 5-cijfere pincode kan aanmaken.


Bitvavo App

Bitvavo heeft een een eigen app ontwikkeld voor IOS en Android. Hiermee kan je 24 uur per dag op je tablet of smartphone veilig cryptocurrency kopen en verkopen. Hiernaast kan je met de app waar je ook bent jouw wallet inzien. Je kan gewoon inloggen met je bestaande account, maar je dient wel altijd via de mail bevestigen dat je een nieuw apparaat toegang wilt geven. De app bezit over dezelfde functionaliteiten en gebruikersgemak als de website.

 

Bitvavo Coins

Bitvavo geeft je de mogelijkheid om eenvoudig crypto te kopen tegen lage kosten. Bij dit platform is het mogelijk om meer dan 50 digitale valuta te verhandelen. Om in het bezit te komen van deze valuta dien je wel eerst geld op je account te storten. Dit is mogelijk met meerdere betaalmogelijkheden zoals iDEAL. Vervolgens kan je een keuze maken uit vele crypto currency. Hieronder worden een aantal bekende coins binnen Bitvavo opgesomd:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Dash

Ripple

Zcash

Verge

Dogecoin

Shiba

Cardano

BinanceCoin

 


Bitvavo Fees

Bitvavo hanteert enorm lage fees vergeleken met andere aanbieders. Dit is een van de redenen dat veel mensen voor dit platform kiezen. In oktober 2020 zijn de fees verlaagd, waarbij de maximale fee 0.25% is. Hoe hoger het volume, hoe lager de transactie fee. Zo hoef je bijvoorbeeld maar 0.06% te betalen bij een volume van meer dan €250,000. Hiernaast wordt er ook gekeken naar hoeveel je de afgelopen 30 dagen hebt verhandeld. Op basis daarvan, ontvang je een bepaalde korting binnen een categorie.

Advanced Bitvavo Exchange

De exchange van Bitvavo is in Nederland de eerste echte exchange voor digitale valuta. Tevens hanteert Bitvavo de laagste transactiekosten van Nederland. Je kan hier gebruik maken van het eenvoudige platform van Bitvavo, maar je kan ook geavanceerde orders uitvoeren en geautomatiseerd handelen met een beschikbare API.

Het platform beschikt over twee verschillende interfaces, namelijk een standaard en eenvoudig dashboard, die ideaal is voor beginnende handelaren en een geavanceerd dashboard, voor ervaren handelaren. In de standaard interface wordt de euro als base pair gebruikt. Er is ook een mogelijkheid om binnen Bitvavo naar het geavanceerde dashboard te gaan. Hier zijn onder andere het uitvoeren van geavanceerde orders mogelijk. Zo kan je meerdere typen orders uitvoeren. Onder andere market orders, het direct (ver)kopen tegen marktwaarde, en limit orders, het (ver)kopen voor een vooraf bepaalde prijs, zijn mogelijkheden op het geavanceerde dashboard. Hiernaast is er meer data beschikbaar per markt. Zo kan je de koersgrafiek, de ordergrafiek, het orderboek en uitgevoerde trades per markt zien. In de geavanceerde interface wordt de euro en BTC als base pair gebruikt. Bitvavo Stop-loss Een van de handige features is het instellen van een Stop-loss, ook wel stop limit genoemd. Door middel van het invoegen van een stop-loss kan je zelf de risico’s van het handelen beperken. Je hoopt natuurlijk dat de waarde van een coin gaat stijgen, maar soms kan een coin ook ineens in waarde dalen. Dankzij het instellen van een stop-loss zal je grote verliezen voorkomen als dit gebeurt. Deze methode biedt de mogelijkheid om op verschillende exchanges een limiet in te stellen, zodat je coin automatisch wordt verkocht als de coin onder een bepaalde koers zakt. Deze functie zorgt ervoor dat je zorgeloos jouw coins kan beheren en minder snel risico’s loopt. Het is mogelijk om zelf in te stellen hoe hoog de koers is waarbij je de coin automatisch wilt verkopen. Het grootste voordeel van deze functie is dat je niet constant hoeft te controleren hoe het met de currency gaat. Dit kan handig zijn als je op pad bent of op vakantie gaat. Bitvavo noemt dit de Stop limietorder, waarbij je een limietorder in het orderboek plaatst. Het is nooit gegarandeerd dat de uitvoering zal plaatsvinden, aangezien het niet zeker is dat de prijs de limietprijs zal bereiken.


Is Bitvavo betrouwbaar?

Als je praat over de cryptowereld dan komt veiligheid en betrouwbaarheid meteen in je op. Bitvavo doet er niet voor niets veel aan om de veiligheid van het platform te waarborgen en gebruikers een veilige omgeving aan te bieden. Zij maken ten eerste gebruik van een tweestapsverificatie als je wilt inloggen. Hiernaast maken ze gebruik van meerdere sterk beveiligde servers en vinden er meerdere security audits plaats. Bij problemen ontvang je als gebruikers altijd veiligheidsnotificaties. Verder biedt het crypto platform anti-phishing beveiliging. Bitvavo is officieel geregistreerd bij de Nederlandsche Bank en staat daar ook onder toezicht. Bitvavo heeft veel stappen ondernomen om te zorgen dat ze een betrouwbaar platform zijn. Zo is het grootste deel van de cryptocurrency opgeslagen in cold wallets, welke niet in connectie staan met het internet. Deze cold wallets worden bewaard in fysieke kluizen verspreid over verschillende locaties in Nederland. Als gebruiker zijnde is het van belang dat je zelf ook aandacht besteed aan de veiligheid. Zo is het raadzaam om een uniek wachtwoord te gebruiken bij de 2FA, waardoor deze niet zomaar wordt geraden.

 

Open Bitvavo account

Open Binance account