Bitcoin koers tikt eindelijk $60.000 aan, ethereum, solana en polygon stijgen harder, shiba inu zakt flink

Open Bitvavo account

Open Binance account


Bitcoin koers tikt eindelijk $60.000 aan, ethereum, solana en polygon stijgen harder, shiba inu zakt flink,

De bitcoin (BTC) koers maakte vannacht plotseling een flinke sprong omhoog. Dat heeft waarschijnlijk te maken met nieuws over dat een bitcoin futures exchange-traded fund (ETF) wellicht toch snel wordt goedgekeurd in de VS, maar later daarover meer op Crypto Insiders. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies was de afgelopen dagen al aan het stijgen en maakte samen met bitcoin vannacht een sprong omhoog en komt nu bij $2,54 biljoen uit.

Bitcoin

Bitcoin (BTC) leek gisteren in eerste instantie, zoals verwacht, nog moeite te hebben om door $58.000 te breken. De koers maakte gisteren drie pogingen, maar deze pieken werden telkens afgewezen en bitcoin daalde telkens weer terug naar $57.000. Daar kwam rond 4 uur vannacht plotseling verandering in toen de koers in een keer van $57.300 naar $59.600 sprong en vervolgens verder steeg naar $60.000.

Het is de eerste keer sinds medio april dat bitcoin weer $60.000 aantikt, maar de weerstand lijkt voor nu nog iets te groot te zijn om gelijk door te breken. Op het moment van schrijven zakt bitcoin iets omlaag naar $59.400.

With #Bitcoin attacking $60k once again, only 0.98% of the circulating supply was last spent at higher prices.

Owners of this 185,816 $BTC HODLed throughout all the volatility, the ups, and the downs of the last 6 months.

99.02% of all $BTC supply is now in profit. pic.twitter.com/B7C8QUX5r3

— glassnode (@glassnode) October 15, 2021

De on-chain gegevens zien er meer bullish uit dan ooit en bitcoin futures op Chicago Mercantile Exchange (CME) staan op een all-time high (ATH). In maart en april kwam bitcoin ook weerstand rond $60.000 en $62.000 tegen. Mocht de koers door beide zones breken, dan zien we wellicht zelfs sneller dan verwacht een nieuwe ATH.

CME #Bitcoin futures open interest at an all-time-high: pic.twitter.com/a5wyXfJBMD

— Bloqport Insights (@Bloqbot) October 14, 2021

Altcoins

Toch is ethereum (ETH) in de afgelopen 24 uur harder gestegen. De ether koers werd rond 4 uur mee omhooggetrokken, maar maakte gisterenmiddag ook al een flinke sprong. Ether had afgelopen week nog moeite met $3.600, maar brak gisteren uit en steeg in een keer door naar $3.800. De ETH koers zakte tegen 4 uur terug naar $3.750, maakte toen een sprong naar $3.860. Op het moment van schrijven zakt ether iets terug naar $3.820.

De rest van de top 10 blijft een beetje achter vandaag, behalve solana (SOL) dan. SOL is vandaag de sterkste stijger uit de top 10 en de koers maakte rond 4 uur vanochtend zelfs een grotere sprong dan bitcoin. SOL komt vanochtend bij $162 uit, een stijging van 9,5% vanaf $148 rond 4 uur.

Toch is dat niet de hardste stijger op de markt vandaag. Helium (HNT) maakt op het moment van schrijven een enorme sprong. HNT staat 10% in de plus en komt nu bij $21,4 uit.

Polygon (MATIC) staat maar liefst 22% in de plus. De MATIC koers begon vanochtend hard te stijgen en dat lijkt op het moment van schrijven zelfs door te zetten. Deze stijging gaat gepaard met een enorme toename in het volume en de prijs komt momenteel bij $1,55 uit.

Daarentegen blijft shiba inu (SHIB) koers dalen. SHIB maakte begin deze maand een ongekende harde rally, maar zit deze week in een neerwaartse trend en verliest in de afgelopen 24 uur wederom 12% van zijn waarde.

,
De bitcoin (BTC) koers maakte vannacht plotseling een flinke sprong omhoog. Dat heeft waarschijnlijk te maken met nieuws over dat een bitcoin futures exchange-traded fund (ETF) wellicht toch snel wordt goedgekeurd in de VS, maar later daarover meer op Crypto Insiders. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies was de afgelopen dagen al aan het stijgen […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account