Bitcoin koers bereikt binnen twee jaar de $100.000, aldus Fidelity topman Jurrien Timmer

Open Bitvavo account

Open Binance account


Bitcoin koers bereikt binnen twee jaar de $100.000, aldus Fidelity topman Jurrien Timmer,

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen tijd mooie dingen laten zien. Onlangs werd zelfs bijna een nieuwe all-time high neergezet. Veel crypto investeerders vragen zich daarom af wat realistische prijs doelen in de toekomst kunnen zijn. Volgens de directeur van Global Macro bij de investeringsreus Fidelity, Jurrien Timmer, ziet deze toekomst er in ieder geval rooskleurig uit.

Op weg naar de $100.000

Timmer windt er geen doekjes om en stelt dat de bitcoin koers in 2023 de gigantische mijlpaal van $100.000 zal hebben bereikt. In een interview met CNBC laat hij weten dat de bitcoin prijs over twee jaar vijf nullen achter de komma zal hebben.

Timmer geeft aan dat hij een paar modellen over de vraag en aanbod van bitcoin heeft opgesteld. Deze modellen van Timmer zouden elkaar kruisen binnen enkele jaren en dit zou een prijs van $100.000 betekenen.

Veel analisten geloven dat de koers van bitcoin op een gegeven moment het prijspunt van $100.000 zal bereiken. De meningen verschillen echter over de tijd die hiervoor benodigd zal zijn. 

Mike McGlone, commodity analist bij Bloomberg, is namelijk nog optimistischer dan Timmer. McGlone gaf vorige maand aan dat hij gelooft dat bitcoin dit jaar nog de mijlpaal van $100.000 zal bereiken. Timmer is iets terughoudender en gelooft dat dit nog enkele jaren zal duren. Desalniettemin hebben beide analisten het volste vertrouwen dat de $100.000 er hoe dan ook gaat komen.

Correlatie met goud en de dollar

Veelal wordt de grootste cryptocurrency ook vergeleken met goud. Beide activa zouden een sterke correlatie met elkaar hebben volgens veel analisten en investeerders. Volgens Timmer zijn goud en bitcoin echter geen concurrenten. Hij stelt dat zij ‘spelers binnen hetzelfde team’ zijn. 

Daarnaast geeft Timmer aan dat hij de vergelijking met de tech-gigant Apple nog interessanter vindt. Hij vergelijkt in een onderzoek bitcoin met het Apple netwerk, de waardering en de grootte van het bedrijf.

Als laatste stelt Timmer dat bitcoin in de nabije toekomst op een bepaalde manier nog altijd verbonden zal zijn met de Amerikaanse dollar. Volgens Timmer is bitcoin op het moment nog te onstabiel om de positie van de dollar als dominante Amerikaanse, en zelfs wereldwijde, valuta in het geding te brengen.

 

,
De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen tijd mooie dingen laten zien. Onlangs werd zelfs bijna een nieuwe all-time high neergezet. Veel crypto investeerders vragen zich daarom af wat realistische prijs doelen in de toekomst kunnen zijn. Volgens de directeur van Global Macro bij de investeringsreus Fidelity, Jurrien Timmer, ziet deze toekomst er in ieder […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account