Bitcoin houdt stand boven $40.000, Ethereum trekt iets aan, en deze altcoins zijn met een inhaalslag bezig

Open Bitvavo account

Open Binance account


Bitcoin houdt stand boven $40.000, Ethereum trekt iets aan, en deze altcoins zijn met een inhaalslag bezig,

De trendommekeer op de cryptocurrency markt zet voorlopig voort en bijna alle koersen kleuren vandaag weer groen. De totale marktkapitalisatie stijgt met 4% van $1,68 biljoen naar $1,75 biljoen, echter blijven de handelsvolumes relatief laag.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) bereikte eind van gisterenmiddag nog een piek rond $42.200, maar werd daar hard afgewezen en de koers zakte toen in een keer terug naar $39.500. Daar vond een flinke bounce plaats en bitcoin schoot weer gelijk omhoog naar $40.900, maar kwam daar nog te veel weerstand tegen.

In de afgelopen uren slingert bitcoin heen en weer tussen $40.250 en $40.650, maar met een laag volume is het maar de vraag hoe snel de koers uit dit bereik kan klimmen. Toch staat bitcoin inmiddels alweer 20% in het groen ten opzichte van een week geleden, maar alsnog 38% onder de all-time high (ATH) uit medio april. De dominantie van bitcoin neemt vandaag weer iets af, nu dat enkele altcoins met een inhaalslag bezig zijn.

Altcoins

Ethereum (ETH) bleef in eerste instantie ietwat achter liggen in vergelijking met het herstel van bitcoin, maar zit sinds zondag ook in opwaartse trend en die trekt langzamerhand steeds sneller aan. De ether koers steeg in de afgelopen 24 uur met bijna 7% omhoog van $2.480 naar $2.650.

In de top 10 grootste crypto zien we Polkadot (DOT) veel sneller stijgen dan de rest, later daarover meer op Crypto Insiders. Vandaag zijn er nauwelijks crypto koersen die rood kleuren, behalve de LEO Token. Deze exchange token van Bitfinex dook afgelopen nacht met bijna 15% omlaag van $2,80 naar $2,39.

De hardste stijgers in de afgelopen 24 uur uit de top 100 zijn onder andere weer de decentralized finance (DeFi) tokens, die vorige week nog een behoorlijke klap kregen. Sushi (SUSHI) staat 10% in de plus, Chainlink (LINK) 12% en Synthetix (SNX) 16%. Ook Polygon (MATIC) staat weer 15% in de plus en dat komt wellicht doordat deze layer-2 schalingsoplossing voor Ethereum door steeds meer DeFi producten wordt ondersteund.

De grootste stijgers van vandaag zijn Klaytn (KLAY) die 19% in de plus staat en de allergrootste is wederom Amp (AMP) die zelfs met 20% stijgt. Amp staat inmiddels alweer meer dan 90% in de plus ten opzichte van een week geleden.

,
De trendommekeer op de cryptocurrency markt zet voorlopig voort en bijna alle koersen kleuren vandaag weer groen. De totale marktkapitalisatie stijgt met 4% van $1,68 biljoen naar $1,75 biljoen, echter blijven de handelsvolumes relatief laag. Bitcoin (BTC) Bitcoin (BTC) bereikte eind van gisterenmiddag nog een piek rond $42.200, maar werd daar hard afgewezen en de […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account