Bitcoin ETF’s lijken eindelijk een feit, maar wie gaan de vruchten plukken van deze ontwikkeling?

Open Bitvavo account

Open Binance account


Bitcoin ETF’s lijken eindelijk een feit, maar wie gaan de vruchten plukken van deze ontwikkeling?,

Na jarenlang wachten is het dan eindelijk zo ver. De kans is erg groot dat komende maandag het eerste bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds, van ProShares gelanceerd zal worden op de Amerikaanse beurs.

Implicaties

Deze ontwikkeling werd enorm warm onthaald door de crypto gemeenschap en in navolging van het nieuws bereikte de koers van bitcoin zelfs bijna een nieuwe all-time high. Door beursgenoteerde bitcoin fondsen op de Amerikaanse beurs wordt blootstelling aan de cryptocurrency makkelijker beschikbaar voor een groot aantal investeerders.

De professionele handelaren op de beurs in het bijzonder zullen in hun handen wrijven bij het toekomstperspectief van bitcoin futures ETF’s. Zij zullen namelijk in staat zijn om middels arbitrage snel veel geld te kunnen verdienen.

Ook kunnen traditionele investeerders die voorheen nog enige twijfels hadden bij een bitcoin investering verleid worden door het gemak van een investering in een beursgenoteerd fonds dat beschikbaar is op de Amerikaanse beurs.

Dat wil niet zeggen dat retail investeerders op dit moment net zo makkelijk blootstelling aan bitcoin kunnen krijgen als het kopen van een aandeel. De goedgekeurde bitcoin futures ETF’s zijn namelijk vrij ingewikkelde investeringsproducten. Op meer gebruikersvriendelijke beursfondsen zal waarschijnlijk nog een tijdje gewacht moeten worden.

Echter, niet iedereen zal staan te springen bij de lancering van bitcoin ETF’s. Een van de partijen die hoogstwaarschijnlijk met argusogen de recente ontwikkelingen bekijkt is Grayscale. Grayscale is een bedrijf dat al langere tijd investeringsproducten aanbiedt die indirect blootstelling aan bitcoin genereren.

Het zogeheten Grayscale Bitcoin Trust Fund (GBTC) wordt door de komst van bitcoin futures ETF’s bijna niet relevant meer. Voor investeerders zal het simpelweg aantrekkelijker zijn om te investeren in de nieuwe ETF’s dan te investeren in het GBTC fonds van Grayscale.

There it is! Bloomberg’s data team in the process of adding the ProShares Bitcoin Strategy ETF to the terminal. Ticker will be $BITO. 95 bps — less than half $GBTC’s 2% fee. This thing is going live next week. Either Monday or Tuesday. pic.twitter.com/Lil4eHVdmr

— James Seyffart (@JSeyff) October 15, 2021

Desalniettemin is de recente uitspraak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) natuurlijk zeer positief te noemen voor de wereld van cryptocurrencies. Het laat zien dat de SEC bereid is om grote stappen te nemen en niet langer de crypto industrie links laat liggen.

 

,
Na jarenlang wachten is het dan eindelijk zo ver. De kans is erg groot dat komende maandag het eerste bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds, van ProShares gelanceerd zal worden op de Amerikaanse beurs. Implicaties Deze ontwikkeling werd enorm warm onthaald door de crypto gemeenschap en in navolging van het nieuws bereikte de […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account