Bitcoin (BTC) zag grootste uitstroom exchanges sinds 2016, deze altcoin stijgt 32%!

Open Bitvavo account

Open Binance account


Bitcoin (BTC) zag grootste uitstroom exchanges sinds 2016, deze altcoin stijgt 32%!,

Al 7 dagen op rij wist de bitcoin (BTC) koers een groene candle neer te zetten op de dagelijkse grafiek. Ondanks dat de beweging van de afgelopen week moeiteloos leek, stuiten de bulls nu op grote weerstand bij $40.000. De consolidatie zorgt voor weinig actie, wat ook te zien is bij de altcoin koersen.

Bitcoin (BTC) koers nog altijd dichtbij $40.000

Gisterenmiddag kwam de BTC prijs aan bij de $40.000, een weerstandsniveau dat zich, zoals verwacht, niet direct gewonnen geeft. Sinds mei testte bitcoin deze weerstand meerdere keren, en ook het feit dat het om een rond getal gaat betekent dat hier ook een psychologische grens ligt voor de bulls.

Het is na de beweging van de afgelopen dagen zeker mogelijk dat we bitcoin in de prijsregio van $40.000-$36.500 voor een langere periode zullen zien consolideren. Wel komt nu ook de middellijn van de Bollinger Bands op de 4-uurs grafiek steeds dichterbij. Deze zijwaartse beweging kan daarom op de korte termijn weer een richting gaan kiezen.

Gisteren zagen we daarnaast een historisch moment. De netto-uitstroom van bitcoins bij crypto exchanges bereikte namelijk de hoogste piek sinds midden 2016. De balansen van exchanges namen gisteren af met maar liefst 60.000 bitcoins ter waarde van ongeveer $2,3 miljard. Een netto-uitstroom is over het algemeen een positief teken.

FYI yesterday was the largest day of net outflows from exchanges since mid-2016, with exchange balances dropping by 60,004 BTC.

Watching to see if we get a continued decline of exchange balances in the coming weeks. pic.twitter.com/0REQUPY4pM

— Will Clemente (@WClementeIII) July 29, 2021

Top 10 maakt geen gekke bewegingen, in top 100 wel een aantal harde stijgers

Binnen de top 10 is het beeld eveneens rustig. Bitcoin staat ten opzichte van 24 uur geleden slechts 0,2% in de plus. Ethereum (ETH) weet iets harder te stijgen en staat 1% in het groen. Dit beeld is voor de rest van de top 10 vergelikbaar.

De hardste stijger is polkadot (DOT) met 4,5%. DOT is nu $15,14 waard. Binnen de top 100 zijn wel wat opvallende stijgers te vinden. Quant (QNT) is met 32,5% de hardste stijger van de 100 grootste cryptocurrencies. Daarachter staat THORChain (RUNE) 30% in de plus.

Al met al blijft de totale marktkapitalisatie schommelen bij $1,5 biljoen na een kleine stijging van 0,7%. Kortom, het blijft voor nu nog even afwachten tot een nieuwe beweging!

,
Al 7 dagen op rij wist de bitcoin (BTC) koers een groene candle neer te zetten op de dagelijkse grafiek. Ondanks dat de beweging van de afgelopen week moeiteloos leek, stuiten de bulls nu op grote weerstand bij $40.000. De consolidatie zorgt voor weinig actie, wat ook te zien is bij de altcoin koersen. Bitcoin (BTC) koers […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account