‘Bitcoin (BTC) verschuift naar groene energie,’ zegt Elon Musk – Gaat Tesla weer BTC accepteren?

Open Bitvavo account

Opwn Binance account



‘Bitcoin (BTC) verschuift naar groene energie,’ zegt Elon Musk – Gaat Tesla weer BTC accepteren?,

Bitcoin (BTC) en zijn energieverbruik, een discussie die al jaren aan de gang is. 2021 lijkt uit te draaien op een jaar waarin deze discussie mogelijk op een lager pitje komt te staan. Dit omdat Bitcoin steeds meer groene energie verbruikt, zo merkte ook Tesla CEO Elon Musk op in de discussie tijdens “The ₿ Word.”

De discussie waaraan Musk meedeed was er een van grote betekenis. De andere deelnemers waren namelijk Twitter CEO Jack Dorsey en ARK Invest CEO Cathie Wood. Musk maakte gisteren onder andere bekend naast bitcoin ook ethereum (ETH) en dogecoin (DOGE) te bezitten. Bekijk de discussie in dit artikel!

Tesla maakte eerder dit jaar bekend bitcoin te hebben gekocht en dat het ook bitcoins zal accepteren als betaalmiddel voor zijn populaire elektrische auto’s. Maar op dit laatste kwam het bedrijf al gauw terug. Bitcoin zou namelijk teveel elektriciteit verbruiken en dus veegde Tesla de cryptocurrency van de tafel. Het bezit overigens nog wel altijd bitcoins.

Pas wanneer 50% van de elektriciteit die voor bitcoin mining wordt gebruikt uit hernieuwbare energiebronnen komt, zal Tesla weer bitcoins accepteren. De afgelopen tijd zagen we mede door het mining verbod in China een grote verschuiving, wat tevens ten goede kwam aan de energiemix van het bitcoin netwerk. Zo vertrekken veel miners naar de Verenigde Staten, waar genoeg goedkope energiebronnen zijn. En dat erkende Musk gisteren dan ook.

Eerst goed onderzoek doen

Toch wil Musk wat meer onderzoek doen. “Er lijk een positieve trend te zijn in het energieverbruik van Bitcoin,” maar voegt Musk toe: “Het is gewoon onmogelijk om de hoeveelheid energie in zo’n korte tijd te verdubbelen of te verdrievoudigen met hernieuwbare energiebronnen.” Aangezien Tesla een bedrijf is dat hernieuwbare energie wil stimuleren, moet het toch echt eerst grondig onderzoek doen, aldus Musk. Hij voegde daaraan toe:

“Het lijkt erop dat Bitcoin veel meer verschuift naar hernieuwbare energiebronnen en een aantal van de zware kolencentrales die werden gebruikt, zijn stilgelegd, vooral in China. Ik wil wat meer onderzoek doen om te bevestigen dat het percentage van het gebruik van hernieuwbare energie hoogstwaarschijnlijk 50% of meer is en dat er een positieve trend is. Als dat zo is, zal Tesla de acceptatie van Bitcoin hervatten.”

,
Bitcoin (BTC) en zijn energieverbruik, een discussie die al jaren aan de gang is. 2021 lijkt uit te draaien op een jaar waarin deze discussie mogelijk op een lager pitje komt te staan. Dit omdat Bitcoin steeds meer groene energie verbruikt, zo merkte ook Tesla CEO Elon Musk op in de discussie tijdens “The ₿ […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account