Bitcoin (BTC) schiet door naar $41.000 terwijl Paul Tudor Jones naar Fed uithaalt en 5% allocatie aanraadt

Open Bitvavo account

Open Binance account


Bitcoin (BTC) schiet door naar $41.000 terwijl Paul Tudor Jones naar Fed uithaalt en 5% allocatie aanraadt,

De koers van bitcoin (BTC) schoot gisterenavond na twee snelle stijgingen naar het bereik rond $39.000. Vandaag maakte bitcoin weer een sprong omhoog. De koers brak in een keer door $40.000 en tikte zelfs $42.200 aan. Langzamerhand begint de markt er weer bullish uit te zien en ook de koersen van de meeste altcoins worden mee omhoog getrokken, al is het minder snel dan bitcoin zelf.

De aanleiding van de stijging van gisteren lijkt toch weer afkomstig te zijn van een Tweet van Elon Musk. Nu zien we de koers weer een sprong maken kort nadat de excentrieke investeerder Paul Tudor Jones, een bekende bitcoin-bull, uitlegt waarom hij in bitcoin investeert, al was het onwaarschijnlijk de reden voor de stijging.

Jones, die tijdens het Miami 2021 Bitcoin evenement nog meerdere malen luid “fuck Elon” riep, haalt ditmaal uit naar de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed), in een interview met CNBC, gepubliceerd op 14 juni:

“You wonder why #bitcoin has a $2 trillion market cap and gold is at $1,865/ounce,” says billionaire and legendary trader @ptj_official. “And the reason is that you have this dichotomy and policy that again questions the institution credibility of something.” pic.twitter.com/Meg8wndshw

— Squawk Box (@SquawkCNBC) June 14, 2021

Volgens Jones is de Fed oneerlijk over de momenteel stijgende inflatie van de Amerikaanse dollar. De Fed meldde onlangs dat deze inflatie tijdelijk zou zijn, maar Jones gelooft dit niet en noemt de uitspraken “onoprecht.”

De investeerder raadt daarom mensen aan hun portfolio’s te diversifiëren. Zelf wil hij 5% in goud, 5% in cash, 5% in commodities (handelsgoederen/grondstoffen) en 5% in bitcoin hebben. Wat hij met de overige 80% wil doen is niet duidelijk, maar goed. Over waarom hij in bitcoin investeert, zegt hij als volgt:

 “Ik hou van bitcoin. Bitcoin is wiskunde en wiskunde bestaat al duizenden jaren. 2+2 is 4, en zal dat de komende tweeduizend jaar ook zo zijn. Dus ik hou van het idee om te investeren in iets dat betrouwbaar, consistent, eerlijk en 100% zeker is. Dus Bitcoin sprak me aan omdat het voor mij een manier is om te investeren in zekerheid.”

,
De koers van bitcoin (BTC) schoot gisterenavond na twee snelle stijgingen naar het bereik rond $39.000. Vandaag maakte bitcoin weer een sprong omhoog. De koers brak in een keer door $40.000 en tikte zelfs $42.200 aan. Langzamerhand begint de markt er weer bullish uit te zien en ook de koersen van de meeste altcoins worden […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account