Bitcoin (BTC) positie Rothschild Investment Corp opnieuw hard gegroeid, ondanks dalende koers

Open Bitvavo account

Open Binance account


Bitcoin (BTC) positie Rothschild Investment Corp opnieuw hard gegroeid, ondanks dalende koers,

De bitcoin (BTC) koers ziet er niet al te best uit. De prijs zakte afgelopen nacht onder de $30.000 en het sentiment lijkt vooralsnog negatief te zijn. Toch kon je de afgelopen tijd ook op Crypto Insiders lezen dat een aantal grote investeerders hun kans lijken te grijpen. Een grote speler die de afgelopen maanden zijn positie in bitcoin juist heeft vergroot is het grote Rothschild Investment Corp.

Rothschild Investment Corp is een investeringsfirma dat tientallen miljarden dollars in beheer heeft. Begin dit jaar was al te zien dat de grote speler interesse had in bitcoin. Toen vergrootte het al zijn positie in bitcoin. De afgelopen maanden deed het bedrijf er nog een schepje bovenop.

Uit een document dat het indiende bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt dat het nu 141.405 aandelen in Grayscale’s Bitcoin Trust-fonds (GBTC) bezit. Dit fonds biedt grote institutionele investeerders een gemakkelijke weg om in BTC te investeren en daarbij aan alle richtlijnen te voldoen.

141.405 is een behoorlijke toename ten opzichte van de aankondiging in april. Toen bezitte het namelijk nog maar 38.346 GBTC aandelen. Alhoewel dit alles groots klinkt, is het in absolute cijfers misschien wat minder indrukwekkend. 1 GBTC aandeel vertegenwoordigt namelijk 0,000939767 echte BTC. Rothschild Investment Corp bezit daarmee dus ongeveer 133 bitcoins ter waarde van net geen $4 miljoen. Kleingeld dus eigenlijk.

‘Dit soort bitcoin investeerders kijken naar de lange termijn’

Desalniettemin is het een interessant signaal dat zelfs zo’n grote speler zijn positie in bitcoin aanzienlijk heeft vergroot. Dit in een periode waarin bitcoin hard onderuit ging en zelfs de helft minder waard werd.

De CEO van Grayscale, Michael Sonnenshein, merkte deze week terecht op dat dergelijke investeerders niet naar dergelijke bewegingen kijken die op de korte termijn plaatsvinden. Hij zei in een interview met het Amerikaanse CNBC:

“Dit zijn echt beleggers die kijken naar hun allocaties op de middellange tot lange termijn, en dus is elke volatiliteit of demping van de volatiliteit iets waar niemand zich zorgen over maakt.”

,
De bitcoin (BTC) koers ziet er niet al te best uit. De prijs zakte afgelopen nacht onder de $30.000 en het sentiment lijkt vooralsnog negatief te zijn. Toch kon je de afgelopen tijd ook op Crypto Insiders lezen dat een aantal grote investeerders hun kans lijken te grijpen. Een grote speler die de afgelopen maanden […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account