Bitcoin (BTC) netwerk ziet grote verschuiving: “een grote winst voor bitcoins CO2-voetafdruk”

Open Bitvavo account

Open Binance account


Bitcoin (BTC) netwerk ziet grote verschuiving: “een grote winst voor bitcoins CO2-voetafdruk”,

China was lang het land dat goed was voor de meerderheid van de computerkracht op het Bitcoin (BTC) netwerk. Dat beeld is over de afgelopen zes maanden echter volledig veranderd. Dat blijkt uit nieuwe data van de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI).

Het CBECI laat zien dat het aandeel van China vorig jaar nog tegen de 70% aan zat. Maar na de recente update wordt duidelijk dat China’s macht is terug gedrongen tot ongeveer 46%. Dat blijkt uit data van april dit jaar, en aannemelijk is dat dit aandeel de afgelopen maanden alleen maar verder is terug geslonken. Op die data moeten we echter nog wachten.

Het aandeel van de Verenigde Staten lag vorig jaar over het algemeen nog onder de 10%. Begin dit jaar begon dit aandeel te stijgen om in april een niveau van bijna 17% te bereiken. De exodus in China onder miners lijkt dus vooral ten gunste te komen van miners in de VS, een land met veel groene energiebronnen.

“Netto een grote winst voor bitcoins CO2-voetafdruk”

Het Amerikaanse CNBC vroeg vooraanstaande personen in de crypto-wereld om reacties op de nieuwe data. De consensus is dat de recente ontwikkelingen vooral de impact van Bitcoin op het klimaat zal verkleinen, een punt waarop veel Bitcoin-tegenstanders het netwerk aanvielen de afgelopen maanden. Mike Colyer, CEO van crypto-bedrijf Foundry, stelt:

“Het bitcoin-netwerk is meedogenloos in zijn streven naar de laagste kosten, […] Miners over de hele wereld zijn op zoek naar overgebleven stroom die hernieuwbaar is. Dat zijn altijd de laagste kosten. Net-net zal dit een grote overwinning zijn voor de CO2-voetafdruk van bitcoin.”

Naast dat miners verhuizen of nieuwe miners buiten China zich bij het netwerk voegen, heeft de verschuiving nog een andere positieve impact. Het zorgt er namelijk voor dat veel zeer inefficiënte oude miners uit zijn gezet, aldus Alex Brammer van Luxor Mining:

“Het heeft, waarschijnlijk voor altijd, een groot aantal van de meest energie-inefficiënte installaties uitgezet,”

,
China was lang het land dat goed was voor de meerderheid van de computerkracht op het Bitcoin (BTC) netwerk. Dat beeld is over de afgelopen zes maanden echter volledig veranderd. Dat blijkt uit nieuwe data van de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI). Het CBECI laat zien dat het aandeel van China vorig jaar nog […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account