Bitcoin (BTC), litecoin (LTC) en cryptomarkt stijgen op na groots nieuws, maar is het fake news?

Open Bitvavo account

Opwn Binance accountBitcoin (BTC), litecoin (LTC) en cryptomarkt stijgen op na groots nieuws, maar is het fake news?,

De koersen kleurden vanochtend overwegend rood, maar nu zien we bitcoin (BTC) toch een opvallende beweging maken. De beweging lijkt met een paar dingen te maken te hebben, waaronder positief (waarschijnlijk fake) nieuws omtrent Litecoin (LTC) en Walmart!

Bitcoin (BTC) koers stuitert

Maar eerst een korte blik op de bitcoin koers. Die handelde sinds 7 september in een neerwaartse trend met in de afgelopen 24 uur opnieuw een stap naar beneden. Een low werd bereikt op $44.197 op crypto exchange Coinbase. Analisten waren enigsins negatief, in ieder geval voor de korte termijn.

De stuiter vanmiddag zorgt ervoor dat de bril in ieder geval weer een wat groener tintje krijgt. Althans, voor even. Want tijdens het schrijven van deze marktupdate keldert de koers weer net zo hard in elkaar. Wat is hier aan de hand?

Walmart gaat Litecoin (LTC) accepteren, of toch niet?

Grote mediaplatformen als Reuters rapporteren dat Walmart litecoin gaat accepteren in al zijn winkels. Er heerst echter onduidelijkheid rondom dit nieuws aangezien het domein vanaf waar dit nieuws werd verspreid pas een maand oud is. Ook de Litecoin Foundation tweette over het nieuws. Deze tweet werd echter na enkele minuten weer verwijderd. Het Reuters artikel vind je hier, het vermoedelijke neppe persbericht daar.

Of het nieuws klopt is onduidelijk. De LTC koers steeg vlak na het nieuws zeer snel met bijna 40% in waarde. Echter zorgt de onzekerheid over of het nieuws echt is er nu voor dat litecoin weer helemaal inkakt. LTC zakte de afgelopen minuten met meer dan 20% in waarde.

LOL pic.twitter.com/1OcHP42Uo9

— DonAlt (@CryptoDonAlt) September 13, 2021

Meer informatie volgt op Crypto Insiders!

,
De koersen kleurden vanochtend overwegend rood, maar nu zien we bitcoin (BTC) toch een opvallende beweging maken. De beweging lijkt met een paar dingen te maken te hebben, waaronder positief (waarschijnlijk fake) nieuws omtrent Litecoin (LTC) en Walmart! Bitcoin (BTC) koers stuitert Maar eerst een korte blik op de bitcoin koers. Die handelde sinds 7 […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account