Bitcoin (BTC) koers dip? ARK Invest koopt gewoon bij

Open Bitvavo account

Open Binance account


Bitcoin (BTC) koers dip? ARK Invest koopt gewoon bij,

De bitcoin (BTC) dip onder de $30.000 was voor velen een angstig moment. En dat is ook niet zo gek, de wildste doemscenario’s lijken op zo’n moment namelijk onvermijdelijk. Toch zagen we de afgelopen weken grote investeerders gewoon door blijven kopen. Ook ARK Invest, van de bekende investeerster Catie Wood, deed dit. Het bedrijf kocht zelfs gisteren op de dag van de dip nog een grote hoeveelheid BTC.

ARK Invest investeerde in bitcoin via Grayscale’s Bitcoin Trust-fonds. Om precies te zijn ging het om 140.157 aandelen in het fonds. Deze aandelen werden gekocht als onderdeel van zijn eigen ARK Next Generation Internet ETF, een op de beurs verhandeld fonds met daarin allerlei activa.

De 140.157 GBTC aandelen komen bovenop de 310.000 aandelen die ARK afgelopen maandag nog kocht. Kortom, ARK lijkt er ondanks de negatieve bewegingen alsnog vertrouwen in te hebben.

De ETF van ARK bestaat uit aandelen en activa verspreid over verschillende technologiëen. Denk aan big data, deep learning, artificial intelligence en natuurlijk blockchain. Ook bezit de ETF bijvoorbeeld ruim $200 miljoen aan aandelen van crypto exchange Coinbase.

De grootste posities van ARK’s Next Generation Internet ETF zijn Tesla ($600 miljoen), Twitter ($295 miljoen) en Shopify ($293 miljoen). De aandelen van GBTC vallen met een totale grote van $216 miljoen op de 8e plek.

Niet de enige die bitcoin kocht

ARK Invest is zeker niet de enige die blijft bitcoin kopen. Gisteren was nog te lezen dat het grote Rothschild Investment Corp zijn positie in bitcoin heeft vergroot, tevens middels het fonds van Grayscale. Daarover lees je in dit artikel meer.

Kijkend naar on-chain data dan zien we dat de whales tevens druk zijn met kopen. Op 18 juli deelde Will Clemente, een analist, een grafiek waarop te zien is dat de instromen van whale wallets aardig zijn toegenomen. Dit dus ondanks een bitcoin prijs die al langere tijd dicht in de buurt van de $30.000 handelt.

BTC Whale wallet inflows:

Looks like they’ve been getting busy lately. pic.twitter.com/vtS50ZXFr4

— Will Clemente (@WClementeIII) July 18, 2021

,
De bitcoin (BTC) dip onder de $30.000 was voor velen een angstig moment. En dat is ook niet zo gek, de wildste doemscenario’s lijken op zo’n moment namelijk onvermijdelijk. Toch zagen we de afgelopen weken grote investeerders gewoon door blijven kopen. Ook ARK Invest, van de bekende investeerster Catie Wood, deed dit. Het bedrijf kocht […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account