Bitcoin (BTC) institutionele adoptie: Goldman Sachs lanceert eigen crypto handelsteam

Open Bitvavo account

Opwn Binance accountBitcoin (BTC) institutionele adoptie: Goldman Sachs lanceert eigen crypto handelsteam,

De institutionele adoptie van crypto als investering is toch echt een feit geworden. De Amerikaanse investeringsbank heeft in een interne memo aan zijn werknemers bekend gemaakt dat het een crypto handelsteam heeft opgericht. De Amerikaanse televisiezender CNBC heeft de memo ingezien.

Goldman Sachs, dat in 1869 werd opgericht, is een van de grootste investeringsbanken ter wereld. De bank heeft ruim $2 biljoen aan activa onder beheer en 40.000 werknemers. Dat Goldman Sachs nu een eigen crypto trading-team opricht is dan ook groot nieuws.

Volgens de memo wordt het nieuwe team onderdeel van Goldman Sachs’ tak gericht op wereldwijde valuta en opkomende markten. In de memo schrijft Rajesh Venkataramani, partner bij de bank:

“Ik ben verheugd de oprichting aan te kondigen van het cryptocurrency-handelsteam, dat onze gecentraliseerde desk zal zijn voor het beheren van cryptocurrency-risico’s voor onze klanten. Het Crypto-handelsteam zal deel uitmaken van Global Currencies and Emerging Markets (GCEM) en zal aan mij rapporteren binnen de Digital Assets-inspanning van het bedrijf onder leiding van Mathew McDermott.”

Venkataramani meldt in de memo dat het team al enkele Bitcoin (BTC) NDF’s en CME BTC future-contracten heeft verhandeld. Het team zal in de toekomst zijn aanwezigheid op de crypto-markt verder uitbreiden. Het is dus waarschijnlijk dat er ook in andere cryptocurrencies gehandeld zal gaan worden. Venkataramani voegt verder aan de aankondiging toe:

“Daarnaast hebben we gisteren ons Digital Assets-dashboard gelanceerd, dat onze klanten dagelijkse en intraday marktgegevens en nieuws over cryptovaluta biedt. We nodigen u uit om het dashboard onder de aandacht van uw klanten te brengen. Neem voor meer informatie over handelsgoedkeuring en onboarding contact op met het Digital Assets-team.”

,
De institutionele adoptie van crypto als investering is toch echt een feit geworden. De Amerikaanse investeringsbank heeft in een interne memo aan zijn werknemers bekend gemaakt dat het een crypto handelsteam heeft opgericht. De Amerikaanse televisiezender CNBC heeft de memo ingezien. Goldman Sachs, dat in 1869 werd opgericht, is een van de grootste investeringsbanken ter […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account