Bitcoin (BTC) exchange FTX ontwikkelt Solana (SOL) NFT-spel, opbrengsten gaan naar jonge Latino’s

Open Bitvavo account

Open Binance account


Bitcoin (BTC) exchange FTX ontwikkelt Solana (SOL) NFT-spel, opbrengsten gaan naar jonge Latino’s,

Cryptocurrency exchange FTX.com en game-ontwikkelaar Animoca Brands gaan het razend populaire Mexicaanse spelletje Lotería omtoveren tot non-fungible token (NFT) spel gebaseerd op Solana (SOL). Het initiatief heeft als doel om Latino jongeren te ondersteunen door hen onder andere te onderwijzen over blockchain-technologie.

Lotería is een populair bingo-achtig spel in Mexico. Het spel wordt al eeuwenlang gespeeld in het land en is ook binnen de gemeenschap in de Verenigde Staten enorm populair. FTX gaat nu samen met Animoca Brands NFT’s ontwikkelen op basis van dit spel waarbij digitale kunstwerken aan de NFT’s worden gelinkt.

Een NFT is een uniek token. Door een unieke hashcode aan een NFT te linken, kan middels de transactiegeschiedenis op de blockchain worden bewezen dat jij ook daadwerkelijk de eigenaar bent van zo’n digitaal crypto token. Op de blockchain wordt namelijk geregistreerd tussen wie een transactie plaatsvindt. Deze transactie kan onmogelijk worden aangepast en kan volledig worden herleid tot aan het moment dat de NFT werd aangemaakt. Meer lezen over wat NFT’s zijn? Vind hier een uitgebreide uitleg!

Dat de NFT’s op Solana worden gelanceerd is ook niet zo gek. De CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, was een vroege investeerder in het project. Ook is Solana geïntegreerd met de NFT-marktplaats van FTX die onlangs gelanceerd werd. Animoca Brands Executive Voorzitter Yat Sui zegt over het nieuws:

“We zien NFT’s als opslag van cultuur, en cultuur wordt verrijkt wanneer het andere culturen ontmoet, […] Met de nadruk op het benadrukken van artiesten met een Amerikaans-Spaanse en bredere Latijns-Amerikaanse achtergrond, creëert NFT Lotería niet alleen kansen voor Latijns-Amerikaanse gemeenschappen, maar het verrijkt het hele web 3.0-ecosysteem door nieuwe en diverse wereldbeelden en culturele elementen te introduceren.”

Het project zal ten goede komen aan non-profitorganisaties die zich richten op het opleiden en trainen van jonge Latino’s ontwikkelaars. Hierbij ligt de focus voornamelijk op blockchain-ontwikkeling. De non-profitorganisaties die onderdeel zijn van het project zijn onder andere de Hispanic Heritage Foundation en de Latino Community Foundation.

Het project lijkt direct aan te sluiten op de doelen die de FTX CEO heeft. Hij wil namelijk zoveel mogelijk goeds doen in de wereld, zoals je in dit artikel kan lezen. Daarnaast zijn NFT’s een enorme rage geworden met zelfs Visa die aan boord is gestapt.

,
Cryptocurrency exchange FTX.com en game-ontwikkelaar Animoca Brands gaan het razend populaire Mexicaanse spelletje Lotería omtoveren tot non-fungible token (NFT) spel gebaseerd op Solana (SOL). Het initiatief heeft als doel om Latino jongeren te ondersteunen door hen onder andere te onderwijzen over blockchain-technologie. Lotería is een populair bingo-achtig spel in Mexico. Het spel wordt al eeuwenlang gespeeld in […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account