Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) mining worden voortgezet buiten China, hashrates herstellen

Open Bitvavo account

Open Binance account


Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) mining worden voortgezet buiten China, hashrates herstellen,

De hashrates van zowel bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) beginnen langzaamaan te herstellen. Een aantal Chinese miners zijn sinds het verbod in eigen land ondertussen verhuisd naar andere locaties.

Bitcoin’s hashrate zit over de afgelopen drie weken genomen op gemiddeld 100 exahashes per seconde (EH/s). Een stijging van nog eens 4% wordt verwacht bij de volgende difficulty adjustment. Na de harde aanpak van China, om crypto mining te verbieden, dook de hashrate even onder de 90 EH/s. Een niveau dat sinds begin 2020 niet meer werd behaald en een fors verschil ten opzichte van de all-time high van 180 EH/s.

Ethereum is ook hard geraakt door de nieuwe regels in China. In eerste instantie leken de strenge maatregelen alleen van toepassing op bitcoin mining, maar dat bleek niet helemaal juist te zijn. Grafische kaarten die ingezet werden bij het minen van ETH werden ook overbodig, wat ertoe heeft geleid dat er een hoop tweedehands mining apparatuur op de markt verscheen. Ethereum’s hashrate nam ook af, maar laat ondertussen ook een redelijk herstel zijn met een hashrate van ruim 500 terahashes per seconde (TH/s), gemiddeld gezien over de afgelopen 7 dagen. Deze gegevens zijn afkomstig van The Block Crypto.

Back in business

Het heeft er alle schijn van dat de stijgende hashrate te maken heeft met de verhuizing van een aantal Chinese miners naar andere locatie, waardoor zij hun activiteiten weer hebben kunnen voortzetten.

Het in Shenzhen, China, gevestigde BIT Mining gaf na de ontwikkelingen in China al aan dat ze voor het eind van juli 3.000 BTC mining units zou verplaatsen naar Kazachstan. Uiteindelijk zijn dit er zelfs 3.819 geworden en dit zullen er nog meer worden. BIT Mining gaf aan:

“Nog eens 4.033 bitcoin mining machines met een totale hash rate capaciteit van 121 PH/s zijn verscheept naar datacenters in Kazachstan en wachten op inzet”

Daar bovenop zijn er ook nog eens 2.500 nieuwe mining rigs aangeschaft, die naar verwachting volgende week binnen komen en ook naar Kazachstan zullen verplaatsen.

Daarnaast is BIT Mining ook begonnen met ethereum mining buiten China. In februari al kocht het bedrijf apparatuur voor zo’m $30 miljoen. Deze machines zullen in de loop van 2021 worden ingezet, wat zal bijdragen aan een verder herstel van de hashrate.

Ondertussen is BIT Digital, een ander in de VS genoteerd bitcoin mining bedrijf dat voorheen in China actief was, bezig met het verschepen van meer dan 14.500 bitcoin miners naar de Verenigde Staten.

,
De hashrates van zowel bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) beginnen langzaamaan te herstellen. Een aantal Chinese miners zijn sinds het verbod in eigen land ondertussen verhuisd naar andere locaties. Bitcoin’s hashrate zit over de afgelopen drie weken genomen op gemiddeld 100 exahashes per seconde (EH/s). Een stijging van nog eens 4% wordt verwacht bij de […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account