‘Bitcoin (BTC) en crypto zijn investeringsklasse,’ en klanten van JPMorgan willen investeren

Open Bitvavo account

Open Binance account


‘Bitcoin (BTC) en crypto zijn investeringsklasse,’ en klanten van JPMorgan willen investeren,

J.P. Morgan Chase & Co, de grootste bank van de Verenigde Staten, zal de cryptocurrency markt blijven ondersteunen. Volgens de enorme bank zien namelijk steeds meer klanten bitcoin (BTC) en andere crypto als een volwaardige activaklasse.

Dat zegt Mary Callahan Erdoes, CEO van Asset & Wealth Management bij JPMorgan, in een interview met Bloomberg op 7 juni, maar pas gepubliceerd op 20 juli. Ze meldt als eerst dat blockchain-technologie revolutionair is voor de wereld van financiën:

“Dus blockchain-technologie, het onderliggende onderdeel van dit alles, is heel reëel en verandert alle manieren waarop we digitaal omgaan met de verschillende financiële markten.

Digitale valuta zijn nieuw en in het algemeen wordt er over digitale valuta gedebatteerd over de vraag of ze een activaklasse zijn of niet. En veel van onze klanten zeggen: ‘dat is een activaklasse en ik wil beleggen’, en het is onze taak om hen te helpen hun geld te beleggen waar ze willen beleggen.

Het is dus iets heel persoonlijks. We hebben zelf bitcoin niet per se als activaklasse en de tijd zal leren of het een oppotmiddel is. De volatiliteit die je vandaag ziet, moet zich in de loop van de tijd uitspelen.”

JPMorgan was in eerste instantie niet zo te spreken over deze opkomende sector, maar daar kwam dit jaar verandering in. Dat wordt nogmaals bevestigd door het feit dat JPMorgan een reeks van nieuwe vacatures geplaatst heeft omtrent blockchain op LinkedIn. Meer dan 30 vacatures zijn in de afgelopen dagen geplaatst, en er komen dagelijks nieuwe bij.

Vorige week waarschuwde de bank echter dat de bitcoin wet in El Salvador voor problemen kan zorgen voor beide bitcoin als het land. De bank noemde vier struikelblokken op, maar hield geen rekening met Lightning Network.

,
J.P. Morgan Chase & Co, de grootste bank van de Verenigde Staten, zal de cryptocurrency markt blijven ondersteunen. Volgens de enorme bank zien namelijk steeds meer klanten bitcoin (BTC) en andere crypto als een volwaardige activaklasse. Dat zegt Mary Callahan Erdoes, CEO van Asset & Wealth Management bij JPMorgan, in een interview met Bloomberg op […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account