Bitcoin (BTC) en andere crypto populairder dan aandelen bij Britten: “Wereld is crypto-gek geworden”

Open Bitvavo account

Open Binance account


Bitcoin (BTC) en andere crypto populairder dan aandelen bij Britten: “Wereld is crypto-gek geworden”,

Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies worden steeds populairder in Groot-Brittanië. Een enquête wees uit dat meer Britten in crypto hebben geïnvesteerd dan in traditionele aandelen, over het afgelopen jaar genomen.

Uit onderzoek van de Britse investeringsfirma AJ Bell bleek dat 7% van de Britse volwassen respondenten in de afgelopen 12 maanden heeft geïnvesteerd in crypto. Het percentage dat in aandelen heeft belegd ligt met 5% dus lager. 

In totaal deden er 1.269 respondenten aan het onderzoek. Laith Kalaf, financieel analist bij AJ Bell kwam tot de volgende conclusie:

“Wanneer meer mensen cryptocurrency kopen dan investeren op de aandelenmarkt, moet je concluderen dat de wereld crypto-gek is geworden.” 

De enquête gaf nog een aantal andere inzichten. Zo is het overgrote deel van de crypto beleggers mannelijk en onder de 35 jaar. Daarnaast gaf 71% aan dat ze winst hebben behaald, een fors percentage dus. Een kleinere groep van 12% staat op verlies. 

In maart kwam Parliament Street al met een crypto onderzoek onder Britse investeerders. Hoewel de helft van de respondenten toen een BTC prijs van $70.000 verwachtte, bleek toch dat de meerderheid van dat onderzoek nog eerder voor goud of aandelen zou kiezen dan cryptocurrencies. Een conclusie die dus haaks staat op die van AJ Bell. Belangrijke reden hiervoor was dat een gedeelte het gevoel had de boot al te hebben gemist.

Khalaf merkte het vertrouwen op bij jongere mensen, maar geeft aan zelf wel sceptisch te zijn.

“Het lijkt er zeker op dat sommige consumenten in het diepe springen met cryptocurrencies, voordat ze leren hoe ze in ondieper water moeten zwemmen.”

Als toevoeging raadt hij investeerders aan om een gediversifieerde portefeuille te beheren. Hiermee bedoelt hij zowel digitale als traditionele activa. De focus enkel en alleen op cryptocurrency leggen is te risicovol volgens hem. Hij is bang met name de jeugd hierdoor financiële schade op kan lopen.

,
Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies worden steeds populairder in Groot-Brittanië. Een enquête wees uit dat meer Britten in crypto hebben geïnvesteerd dan in traditionele aandelen, over het afgelopen jaar genomen. Uit onderzoek van de Britse investeringsfirma AJ Bell bleek dat 7% van de Britse volwassen respondenten in de afgelopen 12 maanden heeft geïnvesteerd in crypto. Het […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account