Bitcoin (BTC) doet aanval op $40.000 na dit goede nieuws, deze top 10 crypto staat 20% in de plus!

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Bitcoin (BTC) doet aanval op $40.000 na dit goede nieuws, deze top 10 crypto staat 20% in de plus!,

Na een aantal goede nieuwsberichten vandaag zet de bitcoin (BTC) koers zijn weg omhoog voort. Bitcoin doet op dit moment zelfs een poging om door de $40.000 te breken en de hoop op dat we dan eindelijk een trendommekeer zien wordt steeds sterker. Wat zijn prijszones om in de gaten te houden? Je leest het in deze marktupdate.

Bitcoin (BTC) doet aanval op $40.000

De prijs van bitcoin liet gisteren al wat hoopgevende signalen zien nadat de koers door de middellijn van de Bollinger Bands leek te breken. Die uitbraak zette uiteindelijk door met een aardige versnelling tot gevolg. Ten opzichte van 24 uur geleden staat bitcoin bijna 12% in de plus. De huidige prijs van bitcoin is $40.192 op crypto exchange Coinbase.

Bitcoin wist vandaag even tot de $41.076 te stijgen, maar deze prijszone biedt zoals verwacht sterke weerstand. Met de huidige prijs bevindt bitcoin zich echter wel weer boven de 200-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek. Daarbij zien we een kleine maar geen explosieve toename van het handelsvolume.

Mocht het de bulls lukken de $40.000 overtuigend te breken dan ligt bij $44.600 het volgende grote obstakel in de vorm van de 50-dagen MA. Daarbij zou een verdere toename van het handelsvolume uiteraard een goed teken zijn dat de beweging sterk genoeg is om het herstel verder door te zetten.

Een deel van het positieve momentum vandaag werd veroorzaakt door uitspraken van de bekende investeerder Paul Tudor Jones. Hij raadt tijdens een uitzending op de Amerikaanse televisiezender CNBC aan om 5% te alloceren aan bitcoin. Hierover lees je in dit artikel meer. Daarnaast kondigde MicroStrategy aan dat het klaarstaat om $500 miljoen aan bitcoins te kopen!

Paul Tudor Jones: “I like bitcoin. #Bitcoin is math” https://t.co/sutDQrkIHH

— PlanB (@100trillionUSD) June 14, 2021

Cryptomarkt trekt weer aan, marktkapitalisatie terug boven $1,7 biljoen

Kijken we naar de rest van de markt dan is te zien dat bitcoin de rest weer met zich mee omhoog trekt. Ethereum (ETH) stijgt 7,5% in waarde terwijl cardano (ADA) en Binance coin (BNB) ieder met 8% in waarde stegen. De grootste stijger van de top 10 is overduidelijk polkadot (DOT). De altcoin staat maar liefst bijna 20% in de plus! Waar deze plotselinge snelle stijging vandaan komt is niet duidelijk, zo zijn er geen grote updates geweest.

Alle cryptocurrencies zijn na een etmaal van stijgingen nu $1,73 biljoen waard, een stijging van 11,3% ten opzichte van 24 uur geleden. Daarbij winnen de altcoins weer wat terrein. De bitcoin dominantie zakt namelijk met 1,1% terug naar 43,5%.

,
Na een aantal goede nieuwsberichten vandaag zet de bitcoin (BTC) koers zijn weg omhoog voort. Bitcoin doet op dit moment zelfs een poging om door de $40.000 te breken en de hoop op dat we dan eindelijk een trendommekeer zien wordt steeds sterker. Wat zijn prijszones om in de gaten te houden? Je leest het […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com