Binance: je bitcoin omruilen voor andere crypto munten zoals Verge, Litecoin, Ripple

Open Bitvavo account

Open Binance account


Binance is een grote exchange die steeds meer aan populariteit wint. Het is een exchange, die haar oorsprong heeft in China, en men richtte zich in eerste instantie dan ook op de Chinese markt. Door nieuwe regelgeving in China, heeft Binance besloten de focus te leggen op rest van de wereld.

Binance: registreren

Voordat je bij Binance aan de slag kunt gaan, is het noodzakelijk jezelf te registreren.

Open een account bij Binance en handel snel en simpel op de exchange!

Wel kun je al een klein beetje rondneuzen, zonder ingelogd te zijn, zodat je een idee krijgt van het platform.

Registreren is een fluitje van een cent. Je start met het opgeven van jouw e-mailadres en wachtwoord, een referentiecode is niet nodig.

Nadat je deze gegevens hebt ingevuld, krijg je een e-mail waarin je het geheel dient te bevestigen. Daarna kun je direct inloggen door jouw gegevens in te vullen. Binance maakt gebruik van een extra veiligheidsmaatregel en daarvoor moet je een puzzel oplossen, door het puzzelstukje te verschuiven. Dit is simpel te doen, en op deze manier houden ze het systeem veilig.

Registreren bij Binance
Registreren bij Binance

Veiligheidsmaatregel: 2FA

Als je eenmaal bent ingelogd, krijg je direct de vraag of je jouw account door middel van 2FA wilt beveiligen. Deze extra veiligheidsmaatregel adviseren we je ten zeerste, daar er vaak geprobeerd wordt in te breken bij een exchanges.

Het opzetten van 2FA (2 Factor Authentication) is heel eenvoudig. Je volgt hiervoor de stappen zoals aangegeven.

Stappen 2FA doorlopen
Stappen 2FA doorlopen

Stappenplan voor het opzetten van 2FA bij Binance:

 • Download ‘google authenticator’ via de google store of appstore’
 • Scan de code en schrijf het nummer op wat je ziet. Deze code heb je nodig indien jouw telefoon kwijtraakt.
 • Log in met jouw binance wachtwoord + de gegenereerde code uit ‘google authenticator’, zodat je deze extra veiligheidsmaatregel inschakelt (enable).
Open een account bij Binance en handel snel en simpel op de exchange!

Wanneer je vervolgens wilt inloggen op binance, wordt er om jouw wachtwoord gevraagd. Direct hierna moet je de puzzel oplossen en tot slot dien je de google authenticator app te openen voor het wachtwoord. Dit 6-cijferige wachtwoord voer je in. Dit is uiteindelijk voor de veiligheid van je wallet de beste manier om het geheel te beveiligen.

Inloggen bij Binance
Inloggen bij Binance

NB! Tijdens het inloggen is het belangrijk dat de url van Binance vooraf gaat aan https://. Wanneer dit niet het geval is, is het advies niet in te loggen. Het kan zijn, dat je via een fake url probeert in te loggen. Kijk hier altijd goed naar.

Verificatie

Wanneer je inlogt kom je op je eigen dashboard terecht. Als het goed is heb je jouw account al beveiligd door middel van 2FA. Vanaf dit moment kun je veilig handelen.

Voordat je aan het handelen gaat, is het wijsheid om jouw account te laten verifiëren. Dit is noodzakelijk om uiteindelijk grotere uitbetalingen te kunnen doen. Standaard kun je namelijk de tegenwaarde van 2 bitcoin laten uitbetalen.

Door het verstrekken van enkele gegevens, zoals je paspoort of ID, krijg je de mogelijk tot een tegenwaarde van mar liefst 100 bitcoin uit te betalen. Zorg dat je de gegevens zorgvuldig invult.

Na het indienen van jouw gegevens, kan het best even duren, voordat het geheel akkoord is bevonden. Vandaar de tip om dit op tijd te doen. Anders snij jezelf in de vingers indien je een groot bedrag wilt uitbetalen, maar het je account nog niet geverifieerd is.

Documenten opsturen
Documenten opsturen

Is Binance betrouwbaar?

Binance is één van de grootste exchanges ter wereld en heeft alle benodigde vergunningen om dit te kunnen doen. Ze doen er alles aan persoonsgegevens te beschermen, maar nog veel belangrijker: het veilig opslaan van alle cryptovaluta. Binance heeft een goede reputatie als het om veilig handelen gaat. Deze exchange is nooit gehackt.

Storten om te beginnen met handelen

Voordat je kunt starten met handelen, is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van één van de volgende cryptovaluta: bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC) of binance coin (BNB). Zoals je kunt zien, is er geen mogelijkheid om gewon geld te storten, zoals euro’s of dollars. Stel dat je in dit geval bitcoin wilt inzetten om te starten met handelen? Je volgt hiervoor de volgende stappen:

 • Koop bitcoin via litebit of bitonic (indien je nog geen bitcoin hebt).
 • Geef het adres op waar je je bitcoin(s) naar wilt versturen. In dit geval is dit naar je eigen wallet op Binance. Dit kun je achterhalen door te navigeren naar: funds > deposit/withdrawals
 • Op deze pagina zoek je bitcoin (BTC) op en klik je rechts van bitcoin (BTC) op deposit (storten).
Storting doen op Binance
Storting doen op Binance
 • Het adres wat daar staat heb je nodig om bitcoins te sturen naar Binance. Stel dat je vanuit litebit of bitonic BTC verzend, voer je daar dit adres in.
 • Nadat je de transactie naar Binance hebt verzonden, duurt het even voordat je BTC verschijnt. Je kunt dit in de gaten houden door naar funds te gaan en vervolgens op history te drukken. Daar komt op een gegeven moment jouw BTC te staan. Eenmaal ‘completed’, kun je starten met handelen.

Handelen bij Binance: stappenplan

Nu je in het bezit bent van één van de basis cryptocurrencies, kan er gestart worden met handelen. Hiervoor heeft Binance een heel mooi overzicht, waarin je jouw gewenste cryptomunt kunt invoeren, om het vervolgens aan te kopen – en in een later stadium te verkopen.

Stel dat je een cryptomunt op het oog hebt, kun je dit via de volgende stappen aankopen:

 • Ga naar exchange en klik op basic. Eenmaal aangeklikt kom je uit op het handelsplatform
 • Stel dat je wilt handelen in bijvoorbeeld ‘verge’, zoek je eerst de afkorting van ‘verge’. In dit geval is dat XVG.
 • Binance werkt met afkortingen, dus je typt in het zoekvenster (rechts bovenin) deze afkorting in
 • Vervolgens zie je alle gegevens voor wat betreft ‘verge’. Hier kun je zien wat de laatste prijs is, procentuele toename/afname en het handelsvolume, alsmede de grafiek
 • Om verge aan te kopen, moet je links onderin kijken bij ‘buy’. Standaard staat hij op kopen (buy) op een ingestelde limiet. Het bedrag dat je wilt spenderen aan verge moet je ingeven in BTC waarde. In de tabellen links zie je wat mensen voor een prijs willen betalen (in het groen) en in voor welke bedrag men verkoopt (in het rood).
Aankoop doen van verge via limit
Aankoop doen van verge via limit
 • Je kan zelf bepalen voor welke prijs je (in dit geval) verge wilt kopen. Dit stel je in door een limiet op te geven en vervolgens het gewenste aantal stuks.
 • Wat tevens makkelijk is, is dat binance over de optie beschikt om een % van BTC als aankoop te doen. Je hoeft hier enkel maar voor op de verschillende percentages te klikken.

Order wordt niet uitgevoerd?

Wanneer je de order hebt geplaatst, kan het zijn, dat deze niet direct wordt aangekocht. Dit kan gebeuren als je een order met een limiet hebt opgegeven. Er zal nog een verkoper (tegenpartij) moeten zijn die je de stukken verge wil verkopen op de door jou gewenste koers. Als je met een limiet handelt heb je geen zekerheid dat je order zal worden uitgevoerd. Als je zonder limiet een order doorgeeft zal je order altijd worden uitgevoerd.

Het lijstje met openstaande orders kun je zien bij ‘open orders’. Dit lijstje kun je inzien door naar ‘orders’ te gaan, gevolgd door ‘open orders’. Mocht je het noodzakelijk vinden direct een aankoop te willen doen, kun je de order annuleren. Het tegoed wordt weer terug gezet in BTC. Vervolgens kun je een nieuwe aankooporder plaatsen.

Openstaande orders bij binance
Openstaande orders bij binance

Market order

Naast dat je een eigen limiet kan instellen, kun je ook een aankooporder plaatsen, tegen de marktprijs. Op die manier ben je er zeker van, dat je een daadwerkelijke aankoopt doet en er dus niet naast grijpt. Deze functie staat naast ‘limit’, onder ‘market’. Je hoeft hier dan ook enkel het gewenste aantal munten op te geven dat je wilt verkopen of kopen. Je weet hier dus niet tegen welke koers je koopt.

Stop-limit

Deze functie is voor gevorderde traders en kun je in principe vergeten. Desalniettemin is het handig als je weet wat je hiermee kunt doen.

Open een account bij Binance en handel snel en simpel op de exchange!

Een stop-limit order (buy) plaats je als je op een bepaald punt (hogere koers) wilt aankopen. Je voert een ‘stop’ in en een ‘limit’. Wanneer de koers de stop prijs heeft geraakt, probeert hij een aankoop te doen tegen deze koers. Mocht er geen verkoper zijn, dek je je in met de ‘limit’. Dit is de maximale limiet waar tegen je een aankoop doet.

Andersom kun je stop-limit gebruiken om een verkoop te doen. Stel dat de koers zakt, verkoop je je munten tegen een koers die lager ligt. Hiervoor gebruik je ook weer de gewenste ‘stop’ & ‘limit’.

Stop limit instellen
Stop limit instellen

Advanced exchange

Naast de basis exchange, is er een advanced exchange te vinden via exchange > advanced. Hier kun je net iets meer bekijken over de gewenste munt en eventuele technische analyses loslaten. Persoonlijk vind ik deze modus inzichtelijker en duidelijker.

Verge aankopen in advanced modus
Verge aankopen in advanced modus

Uitbetalen

Je bent al een tijdje verder en het is tijd om je cryptogeld te verzilveren. Net zoals je een aankoop hebt gedaan, kun je ook een verkoop doen, door naar ‘sell’ te gaan. Hier heb je ook weer de mogelijkheden: ‘limit’, ‘market’ & ‘stop-limit’. Het is dus de omgekeerde versie van een aankoop. In dit geval wil je tegen een zo hoog mogelijk koers een verkoop doen. Wanneer de verkoop is gelukt, komt het tegoed in de vorm van bitcoin (BTC) in jouw wallet te staan.

Bitcoins versturen

Stel dat je vervolgens bitcoin wilt laten uitcashen in geld, is het noodzakelijk om een bitcoin wallet te hebben of ze te versturen naar je account bij bijvoorbeeld Litebit (dit laatste heeft onze voorkeur). Dit werkt exact hetzelfde als tijdens je oorspronkelijke storting.

Stel je hebt een wallet bij en je wilt je bitcoins hierheen versturen. Volg deze stappen:

 • Om bitcoins te versturen, heb je het adres van jouw (blockchain.info wallet) nodig.
 • Vervolgens ga je naar ‘funds’ bij Binance en klik je op ‘deposits witdrawals’.
 • Achter bitcoin (BTC) klik je op ‘witdrawal’. Hier geef je de hoeveelheid op, alsmede het adres (van je wallet).
Uitvoeren van een uitbetaling bij Binance
Uitvoeren van een uitbetaling bij Binance
 • Ook kun je een label toevoeging. Zie het als een omschrijving, zoals je bij bankzaken ook doet.
 • Eenmaal verzonden, is het afwachten op de ontvangst in jouw wallet.
 • Vanuit jouw wallet verkoop je je bitcoin naar fiatgeld (euro).
Lopende uitbetaling bij binance
Lopende uitbetaling bij binance

Conclusie

Binance is een grote en betrouwbare partij, waar veel gehandeld wordt. Er is genoeg volume aanwezig en bovenal veel verschillende cryptomunten. Er worden dagelijks nieuwe munten toegevoegd en dit nieuws wordt ook aangegeven op binance.

Open een account bij Binance en handel snel en simpel op de exchange!

Op die manier kun je direct inspringen en dat is wel zo prettig. Binance heeft zijn veiligheidsmaatregelen goed in orde en het alles werkt goed. Het is nog nooit voorgekomen dat we onregelmatigheden tegenkwamen en dit is een must op een exchange van dit formaat. Wel zou het prettig zijn indien er in de toekomst de mogelijkheid bestaat om met fiatgeld te kunnen storten.

Open Bitvavo account

Open Binance account