Amerikaanse regering: Olympische atleten uit de VS mogen niet de digitale yuan gebruiken

Open Bitvavo account

Open Binance account


Amerikaanse regering: Olympische atleten uit de VS mogen niet de digitale yuan gebruiken,

China is al enige tijd druk in de weer om hun nationale valuta, de yuan, te digitaliseren. Deze digitale yuan is een zogeheten central bank digital currency (CBDC), ofwel een stablecoin gekoppeld aan de waarde van de onderliggende yuan.

Ook heeft de centrale bank van de volksrepubliek China (PBoC)  het plan om tijdens de Olympische Spelen van 2022 buitenlandse atleten gebruik te laten maken van de nieuwe digitale yuan.

De VS bang voor de digitale yuan

Enkele senatoren uit de Verenigde Staten zien het idee van deze digitale yuan totaal niet zitten. In 2022 zullen de prestigieuze Olypmische Winterspelen in Peking in China plaatsvinden. Zodoende zullen er grote hoeveelheden Amerikaanse atleten naar China reizen tegen die tijd.

Het eventuele gebruik van de digitale yuan tijdens deze Olympische Spelen maakt het dat Amerikaanse senatoren nu al ervoor willen zorgen dat Amerikaanse atleten geen gebruik maken van deze digitale yuan. Zij hebben zelfs een formele aanvraag hiervoor ingediend. De senatoren in kwestie zijn: Marsha Blackburn, Roger Wicker, Cynthia Lummis.

Privacy en veiligheid in het geding

Ze noemen als belangrijkste reden de privacy van de Amerikaanse atleten. Zo zou China de exacte details van personen die gebruik maken van de digitale yuan kunnen bemachtigen. Volgens deze senatoren wordt de digitale yuan op dit moment zelfs al gebruikt om Chinese staatsburgers in de gaten te houden en zelfs te arresteren.

Op deze manier zou de Chinese overheid de Amerikaanse atleten kunnen volgen. Alle informatie over de aankopen die zij doen en zelfs de locatie zou op deze manier in handen komen van de Chinese overheid, zelfs wanneer de Olympische Spelen voorbij zijn en de Amerikaanse atleten weer terug zijn in het thuisland

De senatoren met kopzorgen over deze kwestie hebben een aanvraag ingediend bij het relavante committee binnen het Amerikaanse senaat. Zij krijgen 30 dagen om te reageren op de aanvraag van de drie senatoren.

Het is duidelijk dat niet iedereen een fan is van de CBDC’s zoals uitgegeven door de Chinese overheid. Sterker nog, de Amerikaanse overheid ziet het als een substantieel veiligheidsrisico voor Amerikanen. Jammer, want CBDC’s kunnen een mooie toevoeging zijn aan de wereld van cryptocurrencies.

,
China is al enige tijd druk in de weer om hun nationale valuta, de yuan, te digitaliseren. Deze digitale yuan is een zogeheten central bank digital currency (CBDC), ofwel een stablecoin gekoppeld aan de waarde van de onderliggende yuan. Ook heeft de centrale bank van de volksrepubliek China (PBoC)  het plan om tijdens de Olympische […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account