Advocatenkantoren profiteren flink van failliete crypto bedrijven

Open Bitvavo account

Open Binance account


Advocatenkantoren profiteren flink van failliete crypto bedrijven,

2022 was het jaar van de faillissementen bij een verscheidenheid aan crypto-platformen. Eerder dit jaar dienden grote crypto-leenplatformen zoals Celsius en Voyager Digital hun aanvragen in voor een faillissement. Ook kwam het grote crypto-hedgefund Three Arrows Capital (3AC) in de financiële problemen na de crash van het Terra-ecosysteem (LUNA).

Na enkele maanden rust was er weer een nieuwe storm begonnen door het omvallen van crypto-exchange FTX. Wat het beruchte domino-effect precies in zal houden is nog afwachten, maar crypto-bank BlockFi was de eerste grote naam die FTX achterna ging met het indienen van een faillissement.

Faillissementen cryptobedrijven

De ondergang van al deze grote namen in de crypto-industrie is heel pijnlijk voor iedereen die hierbij betrokken is. Echter is er één grote winnaar in deze puinhoop en dat zijn de advocatenkantoren die gespecialiseerd zijn in faillissementen.

Advocatenkantoor Kirkland & Ellis representeert op het moment zowel Celsius, BlockFi en Voyager Digital in hun zogenoemde chapter 11 bankruptcy. Zo’n chapter 11 houdt in dat het bedrijf door mag gaan zolang het daar geld voor heeft. Het bedrijf wordt gedurende een bepaalde periode beschermd tegen zijn schuldeisers en krijgt de tijd om een reorganisatie te verwezenlijken om daarna alsnog in staat te zijn om zijn schulden te betalen.

Volgens gerechtelijke stukken vraagt Kirkland &Ellis tot bijna $2.000 per uur voor zijn diensten. Het advocatenkantoor heeft aan elk van de eerdergenoemde bedrijven gemiddeld $3,3 miljoen aan maandelijkse juridische kosten verdiend. Kirkland & Ellis heeft in de maand augustus zelfs $5,6 miljoen aan juridische kosten verdiend aan Celsius.

De hoogste vergoedingen tot nu toe zijn uitgegaan naar Latham & Watkins, een Amerikaans multinational advocatenkantoor, voor zijn diensten naar Celsius en 3AC. Het bedrijf heeft namelijk volgens gerechtelijke documenten vergoedingen ontvangen van $2.075 per uur.

Crypto-leenplatform BlockFi

Eerder kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat Blockfi de meest recente partij is in de wereld van cryptocurrencies dat een faillissement heeft aangevraagd. Het omvallen van BlockFi is een direct gevolg van FTX dat eerder kopje onder ging. BlockFi heeft ruim 100.000 schuldeisers waarvan FTX.US er één is met $275 miljoen aan claims. Daarna komt de Securities and Exchange Commission (SEC) met $30 miljoen aan claims.

,
2022 was het jaar van de faillissementen bij een verscheidenheid aan crypto-platformen. Eerder dit jaar dienden grote crypto-leenplatformen zoals Celsius en Voyager Digital hun aanvragen in voor een faillissement. Ook kwam het grote crypto-hedgefund Three Arrows Capital (3AC) in de financiële problemen na de crash van het Terra-ecosysteem (LUNA). Na enkele maanden rust was er […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account